LogoTilabFood

Vilka är vi egentligen?
och  vad är just vår grej?
låt oss berätta!

Tilab International AB grundades 1996 och har sedan dess framgångsrikt utvecklat sin verksamhet som importörer och distributörer under de senaste 22 åren. Vi har ända sedan starten arbetat huvudsakligen med mejeriprodukter och har under dessa år skapat oss en bred portfolio och kunniga medarbetare.

Under åren har vi utvecklat en styrka i att anpassa oss efter kundens önskemål och på så vis har vi blivit experter på att ta fram nya, spännande produkter och samtidigt skapa smidiga exponeringslösningar. Hela vår verksamhet bygger på de behov som våra kunder uttrycker.

Vi har de senaste två åren genomgått en strategisk förvandling där vi har gått från det klassiska upplägget med en säljkår spridd över hela landet till att bli en leverantör nischad på listat sortiment, kampanjer och EMV-produkter. Därför har vi samtidigt vidgat vårt sortiment som nu inkluderar fler kolonialartiklar än tidigare.

15 anställda huserar i vårt eget strategiskt välplacerade lager beläget i Karlstad i Värmland, där vi med 3 timmars bilresa når både Stockholm, Göteborg samt Oslo. Vårt lager är 2400 m² och innehåller plats för 600 kylda och 380 frysta pallplatser pallplatser. Utöver detta tillkommer torrlager.

KONTAKTER SPRIDDA ÖVER HELA EUROPA

Med 21 år i branschen hinner man skapa många kontakter och i Tilabs fall har detta skett ute i Europa.

Tilab påbörjade sin import från Baltikum. Det ledde snabbt oss in på spår som gjorde att vi skapade nya kontakter i Tyskland. Utifrån Tyskland har sedan nätet av kontakter vidgats och idag finns Tilabs samarbetspartners spridda över hela Europa.

Vårt breda kontaktnät gör att vi alltid kan se till att optimera leveranserna till Sverige med fulla lastbilar och därmed också minimera kostnaderna.

VI ÄR EXPERTER
PÅ ATT MINIMERA TRANSPORTKOSTNADER

Vi har byggt upp ett effektivt och pålitligt transportsystem tillsammans med Kurt Nagel där vi alltid kör fulla bilar utifrån Europa till Sverige. Även om vår kund önskar beställa 3 pallar så kan vi räkna på 33 pallar i kalkylen, eftersom vi kan kombinera gods från olika leverantörer för att fylla upp bilarna. Vår ambition är att alltid köra gods till Sverige till lägsta möjliga transportkostnad.

VI ÄR ARBETAR MED TRYGGA OCH LEVERANSSÄKRA PARTNERS

Eftersom vi levererar till samtliga av våra kunder, såväl via terminal som direkt, minst 1-2 gånger per vecka redan så drar nya produkter lätt vinning av vårt redan existerande transportsystem inrikes.

Vi har en stabil och trygg partner i Bring Frigo vilket ger nya produkter samma förutsättningar som befintliga.

VI ANPASSAR PRODUKTERNA EFTER VÅRA KUNDERS STANDARD

Vi försöker hela tiden maximera antalet konsumentförpackningar per pall. På så sätt håller vi transportkostnaderna så låga som möjligt. Vi hämtar alltid upp fullhöga pallar från våra leverantörers lager/produktionsanläggningar.

I vårt lager i Karlstad så packar vi om produkterna till pallar som är anpassade efter svensk standard (1,25 m). Vi tar även hand om palletiketter som är gjorda enligt våra kunders riktlinjer. Vi ser också till att optimera våra kunders försäljning genom att bygga färdiga butiksexponeringar.

LAGERHÅLLNING, OMPACKNING & ORDERHANTERING

Vårt lager och kontor är placerat i Karlstad, Värmland, tre timmar från såväl Stockholm, Göteborg och Oslo. Här har vi en kapacitet på 600 kylda, 1200 torra och 60 frysta pallar. Vi lastar av och skickar gods härifrån fem dagar i veckan. Det är även här vi skräddarsyr varje enskild order enligt våra kunders önskemål.

VÅR PLATTA ORGANISATION MÖJLIGGÖR SNABBA BESLUT

Vi har en medvetet platt organisation där samtliga medarbetare tillåts fatta egna beslut. Det gör snabba affärer, feedback, information och beslut möjliga. Detta drar våra kunder nytta av och det ger dem möjligheten att affärsutveckla på ett snabbt och enkelt sätt. Vi är ett företag som arbetar med låga marginaler, vilket också gör vår gemensamma affär fördelaktig.

VI VÄRDESÄTTER LIVSMEDELSSÄKERHET

Vi väljer alltid våra leverantörer noggrant och kvalitetssäkring är ett av de viktigaste urvalskriterierna för oss. Vi arbetar tillsammans med leverantörer och producenter som är certifierade på högsta möjliga nivåer. Livsmedelssäkerhet är ett viktigt ämne som ständigt utvärderas under samarbetets gång.

Vi arbetar i system som är väl implementerade på den svenska marknaden och som också ger oss kontroll över produkternas kvalitet.

Vi är, tillsammans med HACCP-certifieringen IP Sigill, certifierade att hantera ekologiska produkter.

VI ÄLSKAR INNOVATION

Vår styrka är att vi inte är rädda att förändras och tvingas agera snabbt. Vi förändras hela tiden. Och vi gör det tillsammans med våra kunder. Vår affärsmodell är att hitta lösningar på kundens problem. Alla processer är baserade på behovet från de som kan sin marknad allra bäst – våra kunder. Vi älskar helt enkelt innovation.

VI VÄRDESÄTTER
VÅRA RELATIONER

Med våra över tjugo års närvaro på den svenska marknaden så känner vi våra kunder väl vid det här laget. Likaså känner vi våra leverantörer. Vi försöker alltid hålla en tät dialog i båda riktningar för att snabbt kunna inspireras av båda parter. På så sätt kan vi arbeta proaktivt i produkt- och affärsutveckling. 

För oss är våra relationer värda allt och det är otroligt viktigt för oss att vårda dem på bästa sätt. Vi strävar alltid efter en ömsesidig affär då vi anser att sådana relationer alltid håller bäst. 

Med hjärtat i Värmland och  fötterna i Europa

Tilab är ett värmländskt familjeföretag som etablerades redan 1996 och som sedan dess har arbetat med import och distribution av livsmedel till den svenska dagligvaruhandeln. Vi har idag ett brett nät av samarbetspartners runt om i hela Europa som dagligen förser oss med nya, spännande produkter för den svenska marknaden.

Vi är inga fegisar - vi älskar att prova nya saker

Tilabs sortiment var till en början specialiserat på mejeri- och ostprodukter och i år firar vi 20 år tillsammans med vår älskade chokladpudding. Dock går utvecklingen hela tiden framåt och sortimentet breddas. Idag hittar du även produkter som pasta, juice, konserver, kyckling, proteinprodukter, socker och bröd i vår produktkatalog. Vi är inga fegisar utan älskar att prova nya saker.

Innovativa idésprutor som älskar vårt jobb

Vi älskar verkligen vårt jobb. Vi älskar att varje dag få fokuserar på att Du som kund ständigt ska få ta del av spännande och inspirerande nyheter. Vi hjälper mer än gärna att hitta den unika och speciella produkt som just du söker. Saxat ur vår affärsidé:

"Vi ska vara den mest innovativa, mest flexibla och lönsammaste leverantören för våra kunder".

God mat för
alla stunder i livet,
stora som små

Vårt sortiment är noga utvalt och har en stor bredd. Du hittar prisvärda produkter av god kvalitet som passar alla tillfällen i livet. Vi har den lite lyxigare desserten som passar till middagsbjudningen där du vill servera det lilla extra. Vi har mögelosten till fredagsmysets ostbricka. Precis lika viktigt för oss är att det finns yoghurt och ost till mackan som passar vid frukostbordet en helt vanlig onsdag.
 

En kreativ leverantör till svensk industri

De senaste fem åren har inneburit en medveten och framgångsrik satsning på att etablera Tilab som en ny och kreativ leverantör för storhushålls- och industrimarknaden.  Idag arbetar vi med flera av landets största grossister och producenter inom livsmedelsbranschen. Du hittar våra råvaror i såväl smörgåsar som på pizzor landet över.

Produkter för
såväl det lilla
som stora köket

Precis som i arbetet mot dagligvaruhandeln älskar vi att erbjuda våra industri- och storkökskunder nya, spännande idéer fast i större förpackning. Idag erbjuder vi allt från ost, konserver, bröd och pasta till kött, yoghurt, majonnäs, margarin och räkor. Vi har även ett fullsortiment av ekologiska varor där du kan hitta allt du önskar till såväl det stora som lilla köket. Det våra kunder vill ha, det levererar vi om det så gäller en kartong eller en lastbil.